Staj

Sevgili öğrencilerimiz;

Bu sene yapacak olduğunuz yaz stajı ile ilgili olarak kısa bir bilgilendirme yapmayı amaçlıyoruz.

Öncelikle bölümümüz sayfasındaki stajla ilgili bilgileri gözden geçirmeniz ve sayfadaki staj akış sürecini takip etmeniz yararınıza olacaktır.

Bölümümüze her yıl çeşitli kurumlardan periyodik olarak staj kontenjanları gelmektedir. Staj yeri aramalarınızda bölüm kontenjanlarını da takip etmeniz sizlere kolaylık sağlayacaktır.

Bu sene yapacağınız stajınız ilk stajınız olacaksa staj yapacağınız yerin ENM 200 kodlu I. Staj, yani işletmelerle ilgili olarak genel bilginin alınacağı imalat sektöründen bir firmada belirlenmesi ve ENM 200 staj sorularına uygun bir yer olması gerekmektedir.

Eğer II. Stajınızı (ENM 300) yapacaksanız, İmalat ve Hizmet Stajı olmak üzere iki seçeneğiniz olacaktır. Yapmış olduğunuz tercihe göre bölüm sayfamızda duyurulan staj sorularını cevaplayacak şekilde staj yeri belirlemeniz gerekmektedir.

Firmalardan almış olduğunuz kabul yazıları, sigorta başvuru yazıları ve başarı formlarınızı staja başlamadan önce bölüm öğrenci işlerine teslim etmeniz gerekmektedir. Bu şekilde staj dönemi boyunca çalışma sigortanız Fakülte Dekanlığımız tarafından yaptırılacaktır.

Stajınızda başarılar dileriz.

Stajla ilgili sorularınızı staj.gazi.enm@gmail.com adresine gönderebilirsiniz.

Gazi Üniversitesi Müh. Fakültesi

Endüstri Mühendisliği Staj Komisyonu