Duyuru
Online Diploma Başvuruları
26 Haziran 2020 | 10:09

 

Üniversitemizce COVID-19 küresel salgınına yönelik alınan önlemler kapsamında; 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı sonunda mezuniyete hak kazanan önlisans ve lisans öğrencilerinin mezuniyet (diploma) başvuruları çevrimiçi (online) olarak alınacak olup işlemlerin nereden ve nasıl yapılacağına dair duyuru https://ogris.gazi.edu.tr/ adresinden yayınlanmıştır.

 

Mezuniyet işlemlerini başlatmak isteyen öğrencilerimiz;

  1. https://destek.gazi.edu.tr/servicedesk/customer/user/login?destination=portals adresinden kendilerine ait herhangi bir e-posta adresiyle sisteme kaydolup giriş yapacak,

 

  1. ‘Mezunlar Yardım Masası’ bağlantısına tıklayacak,

 

  1. ‘Diploma Başvuru Formu’ bağlantısına basacak,

 

  1. Açılan ekranın üst kısmında yer alan ‘Diploma Başvuru Formu İndir’ bağlantısından edindiği formu el ile dolduracak,

 

  1. Öğrenci ve T.C. kimlik numaralarını girdikten sonra doldurup imzaladıkları formu, JPEG veya PDF formatında  ilgili alana ekleyecek ve ‘Oluştur’ butonuna tıklayarak diploma başvuru formunun gönderimini tamamlayacaktır.

 

 

Yüklenen belgenin sistem üzerinden ilgili birime başarıyla gönderilmesi hâlinde ekranın sağ üst köşesinde ‘DESTEK BEKLENİYOR’ ifadesi görülecektir.

 

Yapılan çevrimiçi mezuniyet başvuruları, ilgili birimlerce incelenmek üzere mezun başvuru havuzuna düşecek ve kontrolü tamamlananların mezuniyet bilgileri, Yükseköğretim Bilgi Sistemi’ne (YÖKSİS) aktarılarak diploma hazırlanacaktır.

Öğrencilerimiz başvurularının hangi aşamada olduğunu, Öğrenci Bilgi Sistemi’nde https://obs.gazi.edu.tr/oibs/ogrenci/login.aspx yer alan Genel İşlemler menüsü altındaki Mezuniyet Onay Bilgileri sekmesinden takip edebilir.

 

Mezuniyet başvurularının çevrimiçi alınması nedeniyle öğrencilerimizin Üniversiteye gelmesi gerekmemektedir.

 

Öğrencilerimiz, mezuniyet işleminin tamamlanmasından sonra aciliyet kesbetmesi halinde E-Devlet üzerinden mezuniyet belgesi alabilirler.

background image